dilluns, 21 de gener del 2008

Els guardians de Sants


Sembla ser que RENFE sempre és tema del dia, del més i de l'any. La companyia ferroviària és una màquina de producció de noticies i problemes. Al voltant seu, sempre hi apareix una aura negra i fosca, com si de l'Hades es tractés.

Diu la tradició grega que les portes de l'infern estaven guardades per un gos de tres caps i cua de serp anomenat Cerver. Si busquem un paral·lel actual a la funció d'aquest gos mitològic, ens trobem que ha patit certa metamorfosi, i ara, són els guàrdies de seguretat de Sants i les atencions al client d'Adif els qui l'ocupen. Tots, al igual que Cerver, posseeixen una intel·ligència qüestionable però segueixen les mateixes ordres, ben clares: impedir l'entrada als vius i no deixar sortir els morts. El diàleg amb les forces antinaturals es va fer impossible i per tant, no es va arribar a cap pacte. La càmera imposa i intimida, i a Sants ningú va voler parlar ni que s'hi gravés res. No vàrem poder convertir-nos ni en un Hèrcules, ni un Orfeu, no ens varen deixar. Els límits de la estació van ser les barreres infranquejables d'aquest regne infernal, allà on ens vàrem quedar, allà on només varem poder gravar.

És evident que amb poc temps no es poden aconseguir les declaracions de Persèfone o del mateix Hades, però el barquer Caront ja servia. Però no va ser possible. La tenebra imposada al voltant de la qüestió ferroviària ens va fer perdre la llum del dia, i amb aquesta, les possibilitats d'obtenir més imatges.

Sort que els polítics municipals sempre estan disposats a fer declaracions, sobretot si formen part de l'oposició.